Özderici Vakfı

DUYURU DETAYI

Özderici Ailesinden Engelsiz Yaşama Büyük Destek
03 Aralık 2021

Özderici Ailesi, Özderici Vakfı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birlikleri ile hayata geçirilen Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Eğitim Öğretim Başlangıcı ve Açılışı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapıldı.

Sosyal ve çevresel sorunlara duyarlılığı ile bilinen Özderici Vakfı bugüne kadar gerçekleştirdiği yardımlara bir yenisini daha ekledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıldı.

Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Özderici Vakfı Başkanı Ahmet Özderici, sanatçı Metin Şentürk, Kayseri halkı, engelli vatandaşlar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, donanım ve fonksiyonellik açısından alanında Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi ile tüm engelleri ortadan kaldırdıklarını söyledi. Başkan Dr. Büyükkılıç Ali Rıza Özderici ve ailesine hayırlarından dolayı teşekkürlerini ileterek, “Engeli olan özel kardeşlerimiz ve tüm Kayserililer engelsiz yaşam merkezine kavuşuyor. Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’miz isminden de anlaşılacağı üzere yine hayırseverlerimizin destekleri ve işbirliği ile yapılmış olan anlamlı ve önemli bir çalışma. Burada Ahmet kardeşimiz duygulandı, biz de inanın ondan daha fazla duygulanıyoruz. Ömrüm süresince duyduğum bir isim olan Ali Rıza Özderici ve kıymetli ailesine minnet duyuyor,  teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Büyükkılıç konuşmasının ardından Özderici Vakfı adına Ahmet Özderici’ye katkılarından dolayı hediye takdim etti. Büyükşehir Belediyesi ve Özderici Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kayıtlar alınmaya başlandı.

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’İNDE HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Gençlerin engelsiz bir biçimde sorunlarını paylaşarak yetişmesi ve topluma kazandırılması amacıyla ortaya çıkan merkez, donanım ve fonksiyonellik açısından alanında Türkiye'nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi olma özelliği taşıyor.

0-18 yaş grubunda yer alan zihinsel engelli bireylerin her türlü eğitim ihtiyacını karşılayan bir eğitim kompleksi ve rehabilitasyon merkezi; sosyal ve eğitim alanlarıyla, fizik tedavi desteğinin verildiği, bireylerin engelsiz bir biçimde yetişmesi, büyümesi için problemlerini en aza indirdikleri bir merkez olarak tasarladı.

Proje bünyesinde, 11 grup eğitim odası, 3 atölye, 3 yaşam evi, 8 bireysel eğitim odası, 3 eğitmen odası, çok amaçlı salon, yemekhane, yönetim ofisleri ve ıslak hacim grupları yer alıyor. Ayrıca çevre düzenlenmesi kapsamında, her eğitim bloğuna hizmet verecek, 3 ayrı oyun alanı, sera ve hobi bahçesi alanı, açık spor sahası, kum havuzu gibi destekleyici fonksiyonlar da yer alıyor. Bunun yanında voleybol, basketbol, tenis ve hentbol gibi salon sporlarının yapılacağı hem de seyircilerin rahatlıkla izleyebileceği çok amaçlı spor salonu mevcut.

Proje arsa alanı 8 bin 700 metrekare olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde farklı yaş grupları ve yaş aralıkları düşünülerek, 3 ayrı eğitim bloğu tasarlandı. Eğitim blokları, farklı yaş gruplarının birbirine zarar vermesini engellemek amacıyla kontrollü güvenli kapısı ile birbirinden ayrıldı. Her bir eğitim bloğu içerisinde, bireysel eğitim odaları, grup eğitim odaları, günlük hayata uyum sağlamayı öğrenebildikleri yaşam evleri, atölyeleri, teneffüshaneleri, öğrenci giyinme ve temizlik odası ve eğitmen odası yer alıyor.

ENGELLERDEN BAĞIMSIZ BİR YAPI

Bireysel ve grup eğitimi sınıfları, fizik-tedavi odası, atölyeler, yaşam evleri, aile ve bireysel görüşme odaları, çok amaçlı konferans salonu ile İç Anadolu’nun en iyi merkezi olma yolunda olan Besime Özderici Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli bireylerin, bağımsız olması, kendi kendine yetebilmesi, üretmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi amaçlanıyor. Merkezde öğrencilerin fiziksel ve zihinsel ihtiyaçları desteklenirken, sosyal yaşam becerilerinin de güçlendirilmesi en öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

DİĞER DUYURULAR

ÖZDERİCİ VAKFI

Hedefimiz, topluma eğitim ve sosyal alanlarda yapılacak katkıyı en öncelikli iş olarak değerlendirip vakıf kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

A: Fatih Sultan Mehmet Mah. Poligon Cad. Buyaka Kule 2 No:8/B D24 34771 Ümraniye/İstanbul
T: +90(216) 771 16 55
E: info@ozdericivakfi.org

Copyright © 2021 Özderici Vakfı - All rights reserved.
Özderici Vakfı